خانه > اینترنت > وقتی سانسورچی سانسور شود

وقتی سانسورچی سانسور شود

همه ما از اتفاقات اخیر در رابطه با لایحه معروف SOPA با خبریم. یکی از شرکتهایی که تاثیر عمده‌ای در مقابله با سانسوری که این لایحه اعمال می‌کند دارد، شرکت گوگل است. گوگل ده‌ها میلیون امضا بر علیه این لایحه جمع کرد. شرکت گوگل با شعار زیر پوستی “شرور نباش”(don’t be evil) اما، برای کاربران ایرانی همان است که توصیه می‌کند بقیه نباشند: شرور!

همه‌ی ما از امکانات ریز و درشتی که این شرکت تمامآ به صورت رایگان در اختیارمان قرار می‌دهد لذت می‌بریم و استفاده می‌کنیم، در کنار این سرویس‌ها و خدمات امکانات رایگان دیگری نیز هستند که شرکت گوگل دقت خاصی در محروم کردن کاربران برخی کشورها از این امکانات دارد. این نوع اول سانسوری است که در گوگل اتفاق می‌افتد.

نوع دوم سانسورهای گوگلی زمانی است که مدیران این شرکت با دست بردن در کنترل پنل گوگل، برخی اهداف خاص را از دور خارج می‌کند.

به لطف لایحه SOPA حالا امروز زمانی است که حتی سانسورچی سانسور می‌شود.

سوالی که برای خیلی‌ها پیش می‌آید و از من سوال می‌کنند(هر چند کارشناس تخصصی نیستم) این است که چرا قانونی که قرار است از حقوق معنوی حمایت کند اینقدر برای گوگل وحشتناک است؟ مگر گوگل ناقض حقوق معنوی است؟

جواب من ساده است. به نظر شما چرا گوگل اجازه دسترسی کاربران ایرانی را به Virustotal.com نمی‌دهد؟

سایت virustotal.com به دلیل نامعلومی در دسترس نیست

سایت virustotal.com یک ابزار امنیتی رایگان برای شناسایی ویروس‌ها ارائه می‌دهد

ساسنسور شدن این سایت از طرف شرکت گوگل برای کابران ایرانی دلیل خاصی نخواهد داشت. امکانات این سایت ربطی به غنی سازی ارورانیوم هم ندارد. مشکل اینجاست که در زد و بندهای قوانین داخلی و خارجی گوگل نتایجی بدست می‌دهد که دور از انتظار است. سانسور یعنی همین. فکرش را بکنید روزی ممکن است با حمایت لایحه SOPA شکایتی علیه گوگل مطرح شود به این دلیل که یک هکر ناشناس برای هک یک سایت دولتی از یکی از نرم‌افزارهای گوگلی کمک گرفته باشد؟!

اما گوگل که تا امروز بی دلیل سانسور می‌کرد ظاهرآ قرار است خودش نیز از این پس مورد سانسور قرار گیرد.

  1. محمد اسماعیل پور
    28 ژانویه 2012 در 22:13 | #1

    همون طور که می دونیم، ایالات متحده ادعا کرده که این قانون صرفا در جهت جلوگیری از دسترسی غیر قانونی به محتوای تولید شده توسط آمریکاست ولی براساس تحلیل های صورت گرفته، به نظر می رسه که این قانون برای خفه کردن صدای مخالفان ایالات متحده به یک روش قانونی و در اصطلاح فارسی، “سر بریدن با پنبه” و یک سیاست هوشمندانه در جهت خاموش کردن صداهایی خاص به صورت به ظاهر مشروع هستش.
    نوک تیز این پیکان غیر از کاربران خاص (همون طور که نویسنده عزیز اشاره کردند)، به سمت تمام موتورهای جستجو و در راس اونها گوگل هستش که اگه در جهت این سیاست ها حرکت نکند و سایت های خاص رو برای کاربرانی خاص از لیست سرویس‌ها حذف نکنند، متحمل هزینه های احتمالی گزافی از طرف آمریکا خواهند شد.

  1. بدون بازتاب