خطرناک ترین مشاغل حوزه فناوری اطلاعات
بر خلاف آنچه ممکن است به نظر برسد مشاغل خطرناکی نیز بین مشاغل موجود در حوزه فناوری اطلاعات وجود دارد. این خطرات ممکن است به صورت فیزیکی یا روانی باشد. در این مشاغل اگر صدها متر بالای یک دکل مخابراتی در حال کار باشید با خطرات جانی روبرو هستید و اگر مسئول کنترل محتوای یک سیستم باشید با خطرات روحی و روانی روبرو خواهید شد.
1- تعدیل محتوای اینترنت(مدیریت محتوا)
فکرش را بکنید شما مسئول این باشید که همیشه دنبال زشت ترین، منزجر کننده ترین، غیر اخلاقی ترین و… موضوعات در اینترنت باشید و آنها را از دید عموم خارج کنید. بله شما آنها را از دید عموم خارج میکنید ولی به ناچار خودتان با همه ی آنها روبرو میشوید. این کاری است که مدیران محتواهای سیستم های آنلاین انجام میدهند. اگر در گوگل به دنبال عکس بگردید، میبینید که جستجو دارای حالت امن و غیر امن است. در حالت امن شما با محتواهای غیر اخلاقی برخورد نخواهید کرد.Stacey Springer نایب رئیس یک شرکت مدیریت محتوا که برای 80 مشتری روزانه بیش از 7 میلیون عکس را مورد بازبینی قرار میدهند میگوید:”واضح است این شغلی برای هر کس نیست. بعضی از مردم به اشتراک گذاری عکسهای مستهجن را امری شخصی و خصوصی میدانند!”. کارمندان این شرکت از مشاوره ی روانی رایگان بیمه ی سلامتی استفاده میکنند.
2- مونتاژ الکترونیک
شبکه های امنیتی دور و بر خوابگاه های کارخانه جات الکترونیک در Shenzen در چین یاد آور خاطره بد کشته شدن 10 کارمند از ماه ژانویه است. یک کارمند 25 ساله که یک مدل آزمایشی از گوشی آیفون را سال پیش گم کرده بود نیز تصمیم به خودکشی گرفت. قضیه این داستان ها ظاهرآ پیچیده تر از این حرفها است. شرکت Foxconn که سازنده ی آیفون و آیپد و سایر محصولات الکترونیکی است از طرف اپل، دل و اچ پی به حمایت از شرایط کاری سخت در مقابل درآمد کم متهم شده است. هر چند اتفاقات منجر به خودکشی در یک حلقه ی پیچیده قرار دارند، ولی گروه های حمایت از حقوق بشر شرکت Foxconn و دیگر کارخانه های مشابه را به دلیل ایجاد شرایط کاری سخت و پر استرس برای کارمندان که بیشتر از اقشار پایین جامعه و روستایی هستند را محکوم میکنند.
در سایه ی این خودکشی ها شرکت ها درآمدها را بالاتر برده اند و قرار است تستهای روانی را برای کارمندان در نظر بگیرند. شرکت Foxconn نیز قرار است تعداد نیروی کارش را از بیش از 900 هزار نفر به 1.3 میلیون نفر در سال آینده افزایش دهد.
بر طبق گزارشات فشارهای روانی تنها شرایط سخت کاری در کارخانه های الکترونیکی نیستند. شرکت های حمایت از حقوق بشر علاوه بر اینها مدعی شده اند کارمندانی که میکروچیپها را تست، یا ال سی دی ها را برای شرکت سامسونگ مونتاژ میکنند، در معرض اشعه های مضر سرطان زا قرار دارند.
3- تعمیر کابلهای اینترنت زیر دریا
کابلهایی که به طول هزاران کیلومتر زیر دریاها و اقیانوس ها کشیده شده است ارتباط بین مردم در قاره های جهان برقرار میکند میکند.
برخلاف باور عمومی این ارتباطات سخت افزاری است که بیش از 99 درصد از ارتباطات اینترنتی را فراهم میکند(نه ماهواره ها). این ارتباطات همچنین نیازمند رسیدگی و تعمیرات است، مثلآ برای مواقعی که در اثر یک اتفاق طبیعی مثل زلزله، جریان داده دچار اختلال شود.
حدود 70 کشتی در سرار جهان وظیفه ی نصب فیبرهای نوری در زیر دریا و همچنین تعمیرات آنها را بر عهده دارند. هر کدام از این کشتی ها دارای حدود 50 نفر خدمه شامل مهندسان نصب کابل و مهندسان ابزارهای کنترل از راه دور هستند. آنها هفته ها یا ماهها در دریا بسر میبرند.
کارکنان کشتی کابلها را به زیر دریا هدایت میکنند و با استفاده از رباتها آنها را کف دریا نصب میکنند. هرچند دستکش محافظ استفاده میکنند ولی در صورتی که خطایی در رابطه با کابلهایی که با 10 هزار ولت عمل میکنند رخ دهد و فقط با یک ثانیه نگاه مستقیم به لیزری که از کابل میگذرد باعث سوختگی شبکیه چشم خواهد شد!
4- صعود از برج های مخابراتی
نزدیک به 11 هزار نفر مسئول نصب و تعمیر برج های مخابراتی هستند که تماس موبایلهای ما را برقرار میسازند. در سال 2006، 18 نفر از این افراد در هنگام کار جان خود را از دست دادند.در سال 2008 بالا رفتن از برج های مخابراتی در راس خطرناک ترین شغلهای اداره ی امنیت و سلامت شغلی آمریکا قرار گرفت.
صنعت در این زمینه بهبودهایی داشته است ولی هر کاری در ارتفاع بسیار زیاد خطر سقوط را هم به همراه دارد.
ولی هیچ شغلی سخت تر از مدیریت یه گیم نت که پر از بچه های قد و نیم است ٰنیست
خیلی باحالی :)
با زیر دریا رفتنش مخالفم، چون به نظر من زیر آب حسابی به آدم کیف می ده و آدم می تونه همیشه دنیای متفاوتی رو تجربه کنه و ببینه
اما از صعود از برج ها خیلی ، چون شدیدا از ارتفاعات می ترسم
کسی زیر آب نمیره. در واقع چون کابل ها در کف دریا و عمق زیاد کار گذاشته میشن، رفتن تا اون عمق مشکل و گاهی غیر ممکنه. مهندسان معمولآ از روی عرشه ی کشتی با کمک رباتهای زیر آب این کار رو انجام میدن. البته در مورد کابل های خلیج فارس اینطور که شنیدم از این خبرا نیست :)
بدترینش اینه که همیشه بیدار باشی . میدونی که چی میگم ؟ : دی
وب ادمين يعني همين
)