خانه > اینترنت > 44 درصد شبکه های اجتماعی در کشورمان بلاک است

44 درصد شبکه های اجتماعی در کشورمان بلاک است

دوست خوبم علیرضا به تازگی در پستی در وبلاگش، چشم انداز فناوری اطلاعات، ابزاری آنلاین را معرفی کرد برای جستجوی وضعیت در دسترس بودن یک نام کاربری خاص در شبکه های اجتماعی مختلف. در این سایت شما با وارد کردن نام کاربری مورد نظر میتونید از دردسترس بودن یا نبودن آن در 72 شبکه ی اجتماعی محبوب اطلاع پیدا کنید. نگاهی به این شبکه ها انداختم و به نظرم رسید که بررسی انجام دهم تا معلوم شود چند درصد از این سرویس ها که جز محبوب ترین سرویس های اجتماعی آنلاین است در کشورمان در دسترس است و چقدرشان بلاک شده است.

نقطه های قرمز یعنی این سرویس در ایران در دسترس نیست. برای مشاهده این تصویر در اندازه ی بزرگتر روی آن کلیک کنید.

طبق بررسی و محاسبات من از 72 سرویس مذکور 32 تای آنها در ایران بلاک شده و به طور معمول غیر قابل دسترس هستند.

44 درصد سرویس های اجتماعی بلاک شده است

این آمار را ابا اطمینان بالایی میتوان اعلام کرد چرا که دارای نمونه های آماری به اندازه ی کافی هستیم. دیگر سرویس های اجتماعی یا خیلی محبوب نیستند یا قابلیت رقابت با سرویس های مطرح شده را ندارند. در این میان چیزی که جا افتاده است سرویس های اجتماعی وطنی است، که حدس خودم این است آمار آن نیز با درصد مذکور تفاوت چندانی نداشته باشد.

اشکالی که میتوان به این آمار گرفت این است که بعضی از این سرویس ها نصفه و نیمه بلاک هستند. مثلآ بعضی از آنها گاهآ بلاک و گاهآ در دسترس هستند، یا اینکه بعضی از آنها در دسترس هستند ولی صفحه لاگین آنها بلاک است(هیچی دیگه). یا مثلآ برخی از این سرویس ها ممکن است از طرف خودشان کشور ما را بلاک کرده باشند، حال چه بتوان به آنها دسترسی پیدا کرد(مثلآ انتخاب کشوری دیگر) یا نه.

پ.ن: چنانچه فکر میکنید در مورد در دسترس بودن یک یا چندتا از شبکه های نامبرده شده در لیست بالا خطایی صورت گرفته اعلام بفرمائید، ولی فراموش نکنید دسترسی به این سرویس ها در استانهای مختلف و ISPهای مختلف در زمانهای مختلف دارای نتایج متفاوت است.

پ.ن: این فقط یک بررسی تخصصی است. بنده نظر خاصی در مورد علت و باید و نبایدهای بلاک بودن سرویس های مذکور ندارم. هر چند در مورد بعضی از آنها آنقدر غیر اخلاقی هستند که نمیتوان بیش از این توضیح داد.

  1. علیرضا
    11 سپتامبر 2010 در 22:55 | #1

    بله دوست عزیز باید گفت 99 درصد سایت های وب دویی معروف در ایران قابل دست یابی نیست اون یک درصد هم واسه بخش های اصلی دلیشز است!
    در صورتیکه هر بلاگر و کلا هر فردی در دنیای اینترنت بصورت مستقیم با این سیستم ها و امکاناتش روبرو خواهند شد و هر بلاگری باید بشود این از ویژگی های وب جدید در دنیا بغیر از ایران است…

  2. یاسر
    12 سپتامبر 2010 در 09:27 | #2

    البته آمار خوبی هست ولی کامل نیست
    چون وزن دهی نشده
    فرضاً شبکه فیسبوک از مثلاً 360 وزن بیشتری داره و باید وزن آمار مربوط به خودش رو سنگینتر کنه و شاید با وجود فیسبوک بشه گفت به راحتی فقط 40درصد رو در اختیار داره این فیلترینگ…

  3. ناشناس
    12 سپتامبر 2010 در 12:04 | #4

    فیس بوک رو که اصلا جزو بلاک شده ها ننوشتین

    • Nodboy
      12 سپتامبر 2010 در 14:40 | #5

      نمیدونم چرا همیشه اصل کاری ها جا میافتن..!

  4. مصطفی
    23 سپتامبر 2010 در 02:46 | #6

    اصولا لازم نیست مردم به این موارد بلاک شده دسترسی داشته باشند. چون مثل اینترنت پر سرعت ضرر دارد. ما که صلاح خودمونو نمی دونیم اونا که فیلتر می کنن بهتر می دونن. سپاه پاسداران!
    البته معمولا اینترنت پرسرعت به سرعت بالای 1 مگابیت میگن که تو ایران تعریف این مورد هم عوض شده.