۳ گام برای استفاده صحیح از موبایل
در حال حاضر طبق آخرین آمارها بیش از چهل و سه میلیون مشترک تلفن همراه در کشور وجود دارد که به عنوان معیاری برای اندازهگیری ضریب نفوذ این وسیلهی پرکاربرد رقم خوبی محسوب میشود. چند سالی بیش نیست که اپراتور ایرانسل شروع به فعالیت گسترده در اقصی نقاط کشور کرده و توانسته با نرخ شکنی در قیمت ارئهی سیم کارت جای پای خود را میان رقیبان محکم کند.
ویترین مغازههای موبایل فروشی حکایت از ذوق و شوق فراوان این ۴۰ میلیون نفر برای خرید گوشیهای آخرین مدل، با حداکثر امکانات و تکنولوژیهای روز را دارد. به طوری که در بستر این بازار قاچاق موبایل به یکی از پر منفعتترین مشاغل کاذب تبدیل شد و چینیها که در تولید محصولات این گونه بازارها تبحر زیادی دارند جزو پیشتازان این عرصه شدند. قضیه تا جایی ادامه دارد که برخی طرحهای دولتی در زمینهی مبارزه با قاچاق گوشی موبایل به بن بست رسید.
ولی به راستی چند نفر از این ۴۰ میلیون مشترک از اکثر قابلیتهای گوشی موبایلشان استفاده میکنند؟
یا به عنوان سوال دوم، چه تعداد از مشترکان تلفن همراه در کشور از قابلیتهای گوشی موبایلشان اطلاع دارند؟
چند نفر از این جمعیت به جز برقراری تماس یا ارسال پیامک یا نهایتآ بازی و سرگرمی استفادهی سودمند دیگری هم از موبایلشان میکنند؟
مطلب پیش رو قصد دارد با استفاده از سه گام ساده و اساسی، روشیهایی را برای استفادهی کارآمد و امروزی از موبایلتان در اختیار نهد. در این موضوع کمتر به جزئیات خواهیم پرداخت و بیشتر سعی میشود به عنوان نمونه راههایی جهت استفادهی صحیحتر از گوشی موبایل، فارغ از اینکه چه مدل گوشی در اختیار دارید، ارائه گردد.
سه گام ساده تا یک استفادهی بهینه:
۱- موبایلتان را بشناسید.
این روزها مدل و مارکهای گوشیهای موبایل آنقدر در بازار زیاد است که نمیتوانیم همهی آنها را بشناسیم، ولی قطعآ میتوانیم موبایل خود را خوب بشناسیم. این که چه مدلی است، دارای چه ورژن و چه نرمافزاری است، چه برنامههایی را ساپورت میکند و چه قابلیتهای دیگری درونش تعبیه شده و … همگی اطلاعاتی هستند که میتوانند ما را در استفادهی صحیح از موبایلمان یاری کنند.
امروزه حتی گوشیهای ساده و ارزان بازار هم دارای قابلیتهای فراوانی هستند. مثلآ میتوانند به ما یادآوری کنند که امروز سالگرد تولد دوستمان است، یک ساعت دیگر در اداره جلسه داریم، قبل از پایان مهلت به بانک سری بزنیم، بعد از ظهر باید برای خانه خرید کنیم و …
حتی کمی فراتر از اینها اگر بخواهید گوشی موبایلتان میتواند در مواقعی که رمز کارت اعتباریتان را فراموش کردهاید کمکتان کند، همچنین خیالتان راحت است که هیچگاه فراموشش نمیکند و به کسی دیگری به جز شما هم رمز را نمیدهد. آیا تا بحال شده رمز ایمیلتان را فراموش کنید؟
احتمالآ خیلی از ما فقط بلدیم گوشی را برای بیداری صبح فردا تنظیم کنیم، ولی به نظرتان زمانش نرسیده، با توجه به ترافیک خیابانها، یاد بگیریم که قبضهایمان را با موبایلمان بدون حضور در بانک یا خروج از منزل پرداخت کنیم؟
میبینید که شناخت گوشیتان از لحاظ کارایی و قابلیتهایش چقدر مهم است. برای این منظور میتوانید از دفترچهی راهنمایش که همراه موبایل درون جعبه موجود است استفاده کنید، یا از کسی که مدتی از گوشی مدل شما استفاده کرده کمک بگیرید. ضمن اینکه اکثر گوشیهای مدل بالای امروزی دارای نرمافزار جامع جهت آموزش و راهنمایی برای استفادهی صحیح از گوشی هستند.
توجه داشته باشید که گوشیهای شبیه به هم یک کارخانه معمولآ تحت یک عنوان تجاری یا سری به بازار عرضه میشوند. مثلآ سری Razer گوشیهای موتورولا دارای امکانات و کارکردی شبیه به هم هستند. یا سری ۶۰ نوکیا، سری ۶۰ نسخهی ۳ نوکیا، سری K یا W سونی اریکسون و…
با شناسایی مدل و نوع گوشیتان میتوانید راحتتر از امکانات و احیانآ نرمافزارهای موجود روی گوشیتان استفاده کنید.
۲- موبایلتان را پیکربندی کنید.
موبایلتان ازهر نوعی که باشد انتخابهایی برای شخصی سازی تنظیمات در اختیارتان قرار میدهد. از جمله میتوانید مشخص کنید که صدای زنگش هنگامی که دوستانتان تماس میگیرند با صدای زنگی که خانوادتان تماس میگیرند متفاوت باشد. یا زمانی که در اداره هستید با صدایی آرام زنگ بزند، عوضش موقعی که بیرون و در شلوغی هستید با صدای بلندتری این کار را بکند. میتوانید دکمهای را تعریف کنید که به صورت میانبر عمل کرده و بین حالات مختلف یاد شده تنظیمات را تغییر دهد. میتوانید تنظیم کنید که صدایش در نیاید، یا اگر گوشی را بعد از چند بار زنگ زدن بر نداشتید، تماس گیرنده را به خط دیگری منتقل کند. در خیلی از مدلها میتوانید از سیستم منشی پیغام گیر یا صندوق پست صوتی استفاده کنید. قابلیتهای یاد شده کم و بیش در اکثر گوشیها موجود است، ولی اگر گوشیتان کمی جدید و امروزی است میتوانید استفادههای بیشتری هم به عمل بیاورید. مثلآ بدون اینکه بارتان را سنگین کنید، دهها جلد کتاب با هزاران صفحه مطلب را روی گوشیتان داخل جیبتان قرار دهید. اهل شیمی هستید؟ جدول مندلیف میتواند همه جا همراهتان باشد. خبرنگارید؟ موبایلتان مصاحبههایتان را هم ظبط میکند. کوهنوردید؟ چطور است گوشیهای دارای سیستم موقعیتیاب جهانی (GPS) را امتحان کنید. قصد سفر دارید؟ حتمآ مفید است اگر نقشهی شهر مقصد یا نقشهی مسیریابی کل کشور را در سفر همراه داشته باشید. اهل موسیقی هستید؟ خیلی از دستگاههای پخش موسیقی مثل MP3 و MP4 Player ها به گرد پای موبایلهایی با همان قیمت نمیرسند. جالب است، نه؟
میبینید که میشود با یک وسیلهی کوچک نیازهای بسیاری را تحت پوشش قرار داد. تنها به این شرط که گوشیتان را برای این منظور پیکربندی کرده باشید. پیکربندی و تنظیمات دلخواه میتواند کارکرد یک گوشی را بکلی عوض کند. مثلآ خیلیها را میشناسم که گوشی موبایلشان را به این دلیل عوض کردند که فکر میکردند نوکیا منشی و سیستم پیغام گیر ندارد، مشکلی که با یک برنامهی ۱۰۰ کیلوبایتی رایگان به بهترین شکل حل میشود.
۳- از موبایلتان استفاده کنید.
چه فایدهای دارد اگر بهترین و به روزترین تلفن همراه را در اختیار داشته باشید ولی از آن استفادهای نکنید؟ چرا هنوز برای خرید شارژ سیم کارت از دکهی سر کوچه استفاده میکنید؟ چرا برای پرداخت قبضها به بانک میروید؟ چرا سالگرد تولد دوستتان را فراموش میکنید؟! …
خیلیها هنوز به انجام تراکنشهای بانکی مثلآ انتقال وجه یا پرداخت قبوض به وسیلهی موبایل اعتقاد و اعتماد ندارند. درست مثل زمانی که بعضی مردم در مورد استفاده از کارتهای بانکی احتیاط میکردند، چون نمیدانستند آیا میشود به یک دستگاه آهنی کنار خیابان بدون دخالت انسان اعتماد کرد یا نه؟؟ در مورد بانکداری، تکنولوژی و رایانههای خودکار بالاخره سهم عظیمی از کار را بدست گرفتند و کارمندان پشت باجهها را کنار زدند. حال نوبت موبایلهاست که بار دیگر قسمتی از کار را به عهده بگیرند و اینبار نه تنها با کارمندان پشت باجه، بلکه با خودپردازهای سر خیابانها هم به رقابت بپردازند.
خلاصه: جهت یک استفادهی بهینه از موبایل، بهتر است دفترچهی راهنما را حتمآ به دقت مطالعه کنید. برای اتصال موبایلتان به حساب بانکتان میتوانید از برنامههای مخصوص بانک ملت، ملی و … استفاده کنید. دفترچه یادداشت، تقویم، To do list، دفرچه مخاطبان، ماشین حساب، مبدل(Converter) و … چیزهایی هستند که همیشه باید دم دست داشته باشیم، با این حال موقع نیاز یادمان میرود همهی اینها را داریم!
ایبوک موبایل
سایتی برای دانلود نرمافزارهای مختلف موبایل
سایتی جامع در مورد انواع موبایلها با امکان خرید آنلاین و …
سلام ، مبارک باشه :)
مشکل اصلی من تا الان پوستهی مناسب بود که نمیدونم اگه Inove نبود تا کی این در اون در میزدم. بابت کار قشنگتون ممنون.
مطلب جامع و کامکلی بود
بابت انتشار ممنون
سلام مبارک باشه جیگر